Новини

ВООЗ оголосила про пандемію коронавірусу

 Спалах коронавірусу в світі сягнув рівня пандемії, однак уряди країн можуть протистояти їй. Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебреєсус.

“Ми дійшли висновку, що ситуацію з COVID-19 можна охарактеризувати як пандемію”, – сказав він на прес-конференції в Женеві.

Глава ВООЗ наголосив, що його організація цілодобово оцінює ситуацію в світі у зв’язку з коронавірусом. “І ми вкрай стурбовані і страшними темпами поширення вірусу, і бездіяльністю, яка лякає”, – заявив він.

Гебреєсус попередив, що “найближчими днями і тижнями ми очікуємо, що кількість випадків зараження COVID-19, кількість викликаних ним смертей і кількість охоплених спалахом захворювання країн продовжать збільшуватися”.

Відповідно до критеріїв ВООЗ, пандемія – поширення нового захворювання в світових масштабах. Наприклад, пандемія грипу відбувається, коли з’являється новий вірус грипу й поширюється всім світом, і більшість людей не мають імунітету.

Всього в 114 країнах світу зареєстровано близько 118 тисяч випадків зараження COVID-19. При цьому, як підкреслив Гебрейесус, більше 90% всіх випадків припадає на чотири країни, в двох з яких спостерігається значне зниження кількості хворих.

Уряд України сьогодні ввів карантин на території країни через поширення коронавірусу в світі. На три тижні заборонили проведення масових культурних, спортивних та розважальних заходів, а також зупинили навчальний процес у школах, садках та ВНЗ.