Новини

«Вони вистояли – не вистояв бетон». 16 січня – День пам’яті «Кіборгів»

Сьогодні, 16 січня, в Україні вшановують захисників Донецького аеропорту. День пам’яті «кіборгів» позначений у новітній історії нашої держави як дата вшанування захисників, які тримали оборону Донецького аеропорту від російських окупантів.

Запеклі бої за стратегічний об’єкт точилися з 26 травня 2014 по 22 січня 2015 року.

Читайте також: На Чернігівщині автомобіль підірвався на міні, водій загинув

Впродовж 244 днів військовослужбовці Збройних Сил України, добровольці, медики та волонтери з неймовірною стійкістю, відвагою та незламністю боронили будівлі летовища й захищали навколишні населені пункти.

Про героїзм захисників ДАПу дізнався весь світ, і назва «кіборги» стала символом національної мужності та оплоту народного духу, відданості ідеалам вільної та незалежної України. В історію російсько-української війни увійшла фраза: «Кіборги» витримали – не витримав бетон!».

Оборонці Донецького аеропорту довели всьому світу – українські воїни міцніші за бетон, а найбільш неприступна фортеця – це їхня незламність у боротьбі за Україну. Їхня історія – про велику відвагу, честь і гідність. Історія, яку не можна забувати. Світла пам’ять героям. І сьогодні ми продовжуємо відважно битися за нашу землю та свободу!