Факт-новини: оперативні сюжети

Володимир Зеленський у Чернігові

Featured Video Play Icon

У середу, 10 червня, Президент України приїхав на Чернігівщину. Зустрічали Володимира Зеленського з плакатами. Мешканці області та міста просили Президента притягнути до відповідальності тих , хто закатував Дениса Чаленка із Прилук, а також озвучували йому свої особисті проблеми. Володимир Зеленський поспілкувався з людьми . Після чого завітав до “Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” аби оцінити хід будівництва додаткового корпусу для центру та ознайомитися з планом реалізації об’єктів національної програми “Велике будівництво” на Чернігівщині.

-Мені приємно бути на Чернігівщині, – каже  Президент. – Бачимо роботи національного проєкту «Велике будівництво». На Чернігівщині – це 5 садочків, 5 шкіл, 5 спортивних майданчиків.

У рамках цієї програми на Чернігівщині реалізується ще низка проєктів. Серед яких і будівництво дев’яти опорних лікарень в районах області.

Реконструкція приміщення «Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” також відбувається в рамках національної програми ” Велике будівництво” за підтримки Державного фонду регіонального розвитку. Загальна вартість проєкту близько 20 млн. гривень. Роботи мають завершити у листопаді 2020 р.

Під час брифінгу Володимир Зеленський повідомив про те, що буквально сьогодні вночі вдалося домовитися з МВФ щодо фінансової допомоги Україні. Програма на 5 млрд.$ розрахована на 18 місяців, перший транш надійде найблищим часом, це – 2,1 млрд.$ Як повідомив Володимир Зеленський у рамках робочого візиту на Чернігівщину він хоче зустрітися з представниками бізнесу, у тому числі і аграрного, аби почути про їх проблеми.