ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Влітку у Чернігові відкриються пришкільні табори: місто виділяє кошти на харчування дітей

Featured Video Play Icon

З підбиття підсумків великодніх свят розпочалася щотижнева нарада у муніципалітеті. Виконуючий обов’язки міського голови Олександр Ломако подякував комунальникам за чистоту у місті, а правоохоронцям – за забезпечення порядку.

-Стільки було людей, що біля основних храмів ПЦУ треба подивитися стан газону і клумб, бо були такі черги, що все що можна там витоптали сто відсотків. Люди показали величезну підтримку українській церкві. Таких черг я не бачив особисто багато років, а може і ніколи не було у нас, – зауважив в.о. міського голови Олександр Ломако.

У міській раді також слідкують за процесом повернення храмів, раніше орендованих УПЦ (МП), у власність громади. Ці будівлі знаходяться на території національного заповідника «Чернігів стародавній». Очікується, що його керівництво інформуватиме містян про перебіг подій.

-Думаю, на наступній сесії можна заслухати, бо це питання актуальне для чернігівців, – зазначив Олександр Ломако.

Начальник управління освіти міської ради Василь Білогура розповів, що у трьох дитячих садках Чернігова з цього тижня відновлено роботу груп раннього віку. А з травня їх відкриють ще у п’яти. Наразі групи для дітей 2-3 років організовують тільки у тих закладах, де вхід в укриття знаходиться всередині будівлі, але в управлінні розглядають можливість дозволити відкривати ясла в тих садочках, де до укриття всього кілька метрів.

-І з червня, в залежності від того як будуть випускатися старші діти, в залежності від можливостей, будемо додатково відкривати ще групи, – зазначив Василь Білогура.

У Чернігові також готуються відкрити пришкільні табори. Діти, які через війну пережили стрес та психологічні травми, зможуть розважитися, побути з однолітками та цікаво провести час. Наразі міська рада вирішує питання організації харчування для них. За попередніми оцінками, пришкільні табори у Чернігові приймуть до шести тисяч дітей.

-Я розписав на фінуправління, в четвер розглянемо зміни до бюджету. Я думаю, це правильна ініціатива, влітку провести пришкільні табори, – повідомив Олександр Ломако.

Олександр Ломако також привітав чернігівського боксера , депутата міської ради Дмитра Митрофанова , який 15-го квітня захистив у Польщі свій пояс WBO Oriental. Це був його перший бій за півтора року і третій захист титулу. Дмитро переміг венесуельця Хуана Карлоса Родрігеса одноголосним рішенням суддів.