Факт-новини: оперативні сюжети

Візит посла до Чернігова

Featured Video Play Icon

Що обговорював представник Євросоюзу з міським головою?

Посол Європейського Союзу і голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас прибув у середу до Чернігова. Це його перший офіційний візит за межі Києва. У нашому місті дипломат провів ряд зустрічей на вищому рівні, зокрема з міським головою.

Владислав Атрошенко запросив поважного гостя на святкування річниці отримання Черніговом Магдебурзького права 27-го березня. Реформа децентралізації, яка нині впроваджується в Україні, зацікавила посла. Якщо адміністративно-територіальна її частина не зачепила Чернігів (він не став частиною ОТГ), то от фінансова доволі сильно позначилася на міському кошторисі. 

Міський голова також наголосив, що від російсько-української війни постраждали в першу чергу прикордонні з північним сусідом регіони – як Чернігівщина. Став недоступним великий і звичний ринок для торгівлі. А від інтеграції з Європейським союзом виграли переважно західні області. Тому при розподілі допомоги Україні західним партнерам варто взяти це до уваги.

  Наприкінці зустрічі Матті Маасікасу вручили подарунок від громади Чернігова – картину з мальовничим пейзажем нашого міста. Посол натомість пообіцяв, що цей візит точно не буде останнім.