Новини

Відселені мешканці з Попудренка,16 проживатимуть у гуртожитках навчальних закладів

Переселенці зі зруйнованого гуртожитку по вулиці Попудренка, 16 в наступному році проживатимуть у гуртожитках навчальних закладів. Виконком міської ради продовжив всі угоди. Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Як відомо, це три гуртожитки. В усіх них переселенці з Попудренка, 16 сплачуючи тільки за спожиті комунальні послуги. Один з трьох навчальних закладів надає їм кімнати на безоплатній основі, двом іншим усі ці роки за проживання відселених мешканців платить місто.

Зокрема, доручено укласти новий Меморандум щодо оренди житлових приміщень з Національним університетом «Чернігівська політехніка». У гуртожитку цього закладу освіти для 59 мешканців з Попудренка, 16 надано 32 кімнати. 

Іншим дорученням виконкому доручено здійснити закупівлю послуг найму кімнат гуртожитків для тимчасового розміщення (проживання) осіб, відселених із будинку по вул. Попудренка, 16 на 2022 рік у ДПТНЗ «Чернігівський професійний будівельний ліцей» і Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту. У їх гуртожитках для 66 мешканців Попудренка,16 надано 31 кімнату.

Після засідання виконкому чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на прохання журналістів прокоментував нинішню ситуацію з пошкодженим будинком. За його словами, підрядників, готових робити відновлення цього складного об’єкту, поки немає. Так само нема і одностайної позиції мешканців щодо відшкодування в разі побудови на цьому місці іншого будинку. Тому це питання пролонговане в часі до знаходження будь-якого з рішень. Якщо буде домовленість з якимось потенційним забудовником, який по відповідній програмі отримає компенсацію з місцевого бюджету плюс збудує додаткові квадратні метри, які окуплять його витрати – в такому разі потрібна буде і одностайність мешканців, щоб вони всі погодилися з пропозиціями інвестора. А якщо не буде такого інвестора, то будуть знову процедурно вирішувати питання для пошуку підрядника, готового будівлю відновити.