Факт-новини: оперативні сюжети

Відкрита першість із боулдерінгу

Featured Video Play Icon

Цей спорт набирає популярності серед школярів Чернігова.

28 лютого юні чернігівці змагалися  на традиційній відкритій першості з боулдерінгу, який є різновидом спортивного скелелазіння. Змагання проходили на базі центру  туристсько–оздоровчої роботи з дітьми та молоддю.

Участь у ньому взяло близько сотні дітей – гуртківців закладу  та учнів загально-освітніх шкіл міста, віком від 11 до 16 років. У кожного учасника- свій маршрут. Надя Хрипунова – учениця 9 –го класу школи № 3 , участь у змаганнях бере вперше. Скелелазінням не займається, та , попри це, спробувати свої сили на першості та представити свою школу таки вирішила. Дівчина каже, що конкуренція серед учасників –велика, та в своїх  силах –впевнена. 

А от семикласник Іван Кривда – не новачок у цьому спорті. Хлопець вже 3 роки займається у центрі. Заняття з туризму відвідує декілька разів на тиждень. Каже, ходить з великим задоволенням. Неодноразово на подібних змаганнях хлопець здобував перемоги, тому і сьогодні вважає, що все вийде.

Судді  пильно стежать  за учасниками, коли вони проходять свої траси. Кожен результат суддя фіксує.  Боулдерінг –нині дуже популярний серед школярів і їх батьків. З року в рік зацікавленість ним зростає, адже це не лише приємний вид дозвілля для дитини , він є дуже корисним для здоров’я,  запевняють організатори.

У зв’язку з тим, що учасників позмагатися зібралося багато, першість тривала протягом дня.  По завершенню переможців нагородили грамотами і медалями, а для тих, хто не отримав призового місця- участь у змаганнях стала додатковим поштовхом для подальших тренувань.