Факт-новини: оперативні сюжети

Від брендового одягу до захисних костюмів

Featured Video Play Icon

  Чернігівська легка промисловість переорієнтувався на потреби українських медиків.

Підприємства легкої промисловості Чернігова шиють захисні костюми для українських медиків. Якщо раніше у цих цехах в основному працювали на експорт та обшивали європейских панів, панянок та їх діток сучасним одягом, наразі тут працюють на лікарів , які стоять на першій лінії боротьби з новим вірусом.

Півтори тисячі сертифікованих одноразових захисних костюмів для інфекційних відділень щодня кроять та шиють на швейній фабриці ” Елегант”. Як каже її директорка , у березні колектив мав піти у відпустки, але коронавірус змінив плани. Чернігівські ” легковики” за першою потребою підставили своє плече медичній галузі. Кажуть, за рекордно короткий час модернізували технологію та заточили її на реалізацію соціально важливого завдання. Спанбонд , або ламіноване неткане полотно теж українського виробництва. Його сьогодні на підприємстві в достатку аби працювати на медичну галузь не тільки області , а й усієї України.

Для старту виробництва медичних костюмів на ” Елеганті” терміново закупили додаткове оверлочне обладнання, а також запрограмували розкрійний комп”ютер. Чернігівський швейний ковейєр не зупиняється. На щастя місцева легка промисловість до цього моменту добре трималася на плаву і залишалася працездатною.На ” Елеганті”на роботу викликали молодших працівників , ветеранів залишили вдома на карантині.

Паралельно планують запустити виробництво марлевих восьмишарових захисних масок. Готові працювати на медиків стільки скільки знадобиться. Але паралельно вже починають думати над тим аби продовжити реалізацію раніше підписаних контрактів. Щоб по закінченні пандемії люди могли релаксувати у наймоднішому одязі пошитому чернігівськими виробниками.