ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Велосипеди для містян: у Чернігові стартував проєкт “Go Bike Chernihiv”

Featured Video Play Icon

На Чернігівщині стартував проєкт “Go Bike Chernihiv”, який передбачає велосипеди для містян, сервіс та інфраструктуру. Його метою є покращення сталої міської мобільності в умовах паливної кризи, розвантаження автошляхів, зекономити пальне для військових, а також покращити економіку в місті, – повідомив екоактивіст Сергій Безбородько.

У планах активістів – залучити в Чернігів і область більшу кількість екологічного виду транспорту. Наразі готові допомогти в цьому питанні Німеччина та Голландія.

Що стосується громад нашої області, для яких велосипед є незамінним, був оголошений конкурс. До фінішного етапу, а саме до 5- го вересня мають дійти 3 громади які подадуть найкращі мотиваційні заявки, наразі учасників 27.

Сергій Безбородько повідомив журналістам, що на перспективу думають як покращити велоінфраструктуру , для цього планують встановити 100 п’ятисекційних велопарковок та мають на меті спроектувати і на весні наступного року запропонувати додаткові велосмуги, там , де їх немає , але є активним велосипедний трафік.