Факт-новини: оперативні сюжети

Вечір пам’яті Володимира Висоцького

Featured Video Play Icon

На “Голубих озерах” пролунали пісні Володимира Висоцького, порушуючи звичну тишу зимового лісу. Уп’яте вечір пам’яті об’єднав виконавців його пісень та слухачів. Щорічний захід цього разу пройшов в умовах світової пандемії.

 Як би відреагував поет на коронавірус, аби був живий?

25 січня улюбленому багатьма співаку та актору виповнилося б 83 роки. Останні сорок ми живемо без його нових пісень, ролей в кіно і театрі. Але творчість Висоцького не зів’яла по його смерті.

Учасники вечора з Чернігова та Києва підготували своєрідний екскурс у пісенну творчість Володимира Семеновича. Пролунали як ранні, маловідомі його твори, так і популярні.  

Олександр Кропельницький виконав пісні автобіографічні, про війну, про Одесу. Автор-виконавець Дмитро Долгов вважає, що творчість Висоцького стоїть на плечах інших бардів. І про це маловідомо.

Дмитро Долгов та “Карачун бенд” привезли програму з відомих жартівливих та ліричних пісень Володимира Семеновича.

Чернігівський соліст В’ячеслав Мацвійко – представник нового покоління. Щодо виконання пісень Висоцького має власний, дещо нестандартний погляд. 

Андрій Дерзкий зі своєю компанією, зокрема заспівав “Серенаду Соловья-Разбойника”. За доброю традицією учасники концерту спільно заспівали пісень Висоцького. Організатор музичного заходу Іван Чаус вручив артистам дипломи та подарунки на згадку про цей вечір.