Новини

«Ваш родич у біді»: на Чернігівщині затримали шахрая, який ошукав пенсіонерку на 20 тисяч гривень

Кримінальна поліція спільно з патрульною поліцією Корюківського райвідділу затримали 28-річного чоловіка за підозрою у шахрайських діях щодо 90-річної мешканки Корюківки. 

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

Читайте також: Втратила 40 тисяч гривень: мешканка Чернігівщини потрапила на «вудку» шахраїв

Вчора близько 19-ї години по допомогу до поліції звернулася пенсіонерка. Вона повідомила, що до неї зателефонував невідомий чоловік, який представився хірургом. Незнайомець сказав, що її онук у лікарні і терміново потребує коштів на операцію. Схвильована пенсіонерка погодилася допомогти і продиктувала невідомому свою адресу за якою він може прийти забрати гроші. Незабаром до її будинку прийшов невідомий, якому вона віддала 20 тисяч гривень. Через годину жінка зателефонувала до родичів, які запевнили її, що з онуком все гаразд. Зрозумівши, що її ошукали, потерпіла звернулася до поліції.

В ході оперативно-розшукових заходів поліція по «гарячих слідах» затримала причетного до шахрайства молодика. Чоловік не місцевий, родом з Донеччини. Поліцейські розшукали його і затримали в арендованій квартирі в Корюківці. У зловмисника вилучено кошти, здобуті злочинним шляхом, мобільний телефон та упаковку від стартового пакету мобільного оператора, а також чеки від перерахунків коштів через термінали.

Поліція затримала підозрюваного у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому інкримінують скоєння злочину, передбаченого частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Її максимальна санкція передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

Також поліція перевіряє затриманого на причетність до аналогічних злочинів на території України.

Досудове розслідування триває.