Новини

На Чернігівщині затримали розбійників, які пограбували оселю селянина

Оперативники Ніжинського районного відділу поліції встановили особи зловмисників, які увірвалися до будинку 58-річного чоловіка. Нападники, погрожуючи ножем господарю, заволоділи його майном.

Як повідомили у Секторі комунікації поліції Чернігівської області, 7 травня до Ніжинського райвідділу поліції звернувся житель села Ніжинське. Потерпілий повідомив, що зранку цього ж дня його увагу привернув гуркіт на подвір’ї. Вийшовши з будинку, заявник побачив двох невідомих чоловіків.

Читайте також: На Чернігівщині під час пожежі загинув чоловік

Один з незнайомців дістав ніж та почав погрожувати господарю завданням тілесних ушкоджень. Розбійники змусили потерпілого відкрити гараж та погрузити наявне майно в причіп, який стояв на подвір’ї.

Після цього, продовжуючи погрожувати та залякувати власника господарства, зловмисники посадили чоловіка до автомобіля та поїхали в бік міста, проте дорогою висадили його в полі.

За викликом на місце події одразу прибула слідчо-оперативна група Ніжинського райвідділу та оперативники кримінальної поліції.

Слідчий під процесуальним керівництвом Ніжинської окружної прокуратури розпочав кримінальне провадження за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, вчинений в умовах воєнного або надзвичайного стану).

У результаті проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили особи обох ймовірних розбійників.

Поліцейські затримали чоловіків у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятору тимчасового тримання. Затримані зізналися у скоєному та надали правдиві свідчення.

За вчинення розбою в умовах воєнного стану зловмисникам загрожує посилена відповідальність – до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі слідство готує повідомлення затриманим про підозру та вирішує питання обрання для них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування.