Новини

Вартість харчування дітей у школах та садках Чернігова може зрости

У Чернігові планують підвищити вартість харчування в дитячих садках та школах. Попередньо, мова йде про здорожчання на 20%. Гарячий обід у школі коштуватиме 28,20 грн. Про це повідомив міський голова Владислав Атрошенко сьогодні на нараді у мерії.

За його словами, наступний бюджетний рік буде дуже складним. Чернігову вперше доведеться компенсувати різницю в тарифах за тепло, а через ріст цін зростуть і всі інші видатки. Зокрема, більше коштів знадобиться на закупівлю продуктів: цукру, олії, хліба, борошна, макаронів тощо.

Натомість, місто збереже співфінансування з батьками в тому ж процентному відношенні, як раніше: 75 на 25 для дитячих садочків та 60 на 40 — для шкіл.

«28,20 – це не остаточна цифра. Будемо дивитися, можливо з нового року зробимо якесь корегування», – зазначив Владислав Атрошенко.

У наступному році на харчування в закладах освіти місто скерує більше 43 мільйонів гривень.

Нагадаємо, наразі харчування в школах коштує 23 гривні 50 копійок. З них батьки сплачують 13,5 гривень, а 10 гривень компенсує бюджет. Востаннє вартість харчування підвищували у лютому 2021 року.