Новини

Понад чверть населення Чернігова щеплені від Covid-19

У Чернігові проти Covid-19 обома дозами вже вакциновано 26,2% мешканців. Першою дозою щеплено 95148 (40,5% від загальної кількості тих, хто підлягає вакцинації). Про це повідомив генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар на нараді в мерії 9 листопада.

Наразі в місті щодоби щепляться більше 2 тисяч осіб.

Як відомо, у Чернігові кожного буднього дня працює 4 центри масової вакцинації: в ТЦ «Голлівуд» та «ЦУМ», обласному молодіжному центрі (колишній кінотеатр ім. Щорса), приміщенні Чернігівської обласної ради (пр. Миру, 43). Усі вони працюють з 8.00 до 20.00. На вихідних додається п’ятий, який розташований у колишній Деснянській районній раді (пр. Перемоги, 141). У вихідні дні центри працюють з 10.00 до 16.00. Також вакцинують у пунктах щеплень поліклінічних відділень міських лікарень, які працюють за графіком роботи медичних закладів.

У всіх центрах та пунктах вакцинації використовуються вакцини Pfizer, CoronaVac та AstraZeneca. Найближчим часом очікується надходження вакцини Moderna, поставки якої в Україні відновилися цими днями.

За словами Владислава Кухаря, віднедавна в Україні дозволена вакцинація від ковіду для підлітків від 12 років. Обов’язкова умова – наявість у дитини всіх обов’язкових профілактичних щеплень відповідно до віку. Бажаючим зробити таку вакцинацію треба відвідати сімейного лікаря і взяти в нього карту профілактичних щеплень (довідку форми 063). З цією картою підлітку разом з кимось із батьків можна прийти й вакцинуватися в будь-якому пункті або центрі масової вакцинації. Присутність когось із батьків обов’язкова. Вакцинують тільки Pfizer. Друга доза – через звичайний проміжок часу для цієї вакцини.