НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Вакцина у Чернігові якісна: медики спростовують фейки про щеплення

Featured Video Play Icon

 Медики закликають чернігівців не довіряти фейковій інформації про вакцинацію. Нещодавно у мережі фейсбук з’явився допис в якому автор розповідає про те, як він влаштував перевірку температурного режиму зберігання вакцин на пунктах щеплення, що організовані в Чернігові. 

Фахівці наголошують, в Україну вакцини доставляться в особливих умовах, в замороженому вигляді, при низьких температурах до – 70 градусів.  Після цього їх розморожують до температурних показників у 5 – 8 градусів і відправлять у регіони.  Зберігатися далі препарат може у звичайних холодильниках.

Розводять вакцину безпосередньо перед введенням в організм людини.У такому вигляді вона може зберігатися протягом шести годин і температурі до плюс 30 градусів.

У Чернігові пункти вакцинації працювали з 16 до 19 години, для зручності працюючих містян. Тобто вакцина зберігалася нетривалий час. Дописувач вказує на виявлену температуру у 8 градусів, медики зазначають – це не є порушенням.

У випадку, якщо терміни порушені – препарат утилізують. Медики запевняють – повторному замороженню вакцина не підлягає.

Додамо, Чернігів – одне з перших міст України де на базі пунктів масової вакцинації почали щепити Пфайзером усіх бажаючих. За останні тижні ним щепили тисячі людей.  За дорученням міського голови додаткові пункти було відкрито не лише у торгово-розважальних центрах, а й у спальних районах. Дотримання всіх медичних протоколів – пріоритет в організації цієї компанії. Враховуючи загрозу поширення в Україні нового штаму коронавірусу – Дельта, медики закликають чернігівців довіряти офіційним джерелам інформації. Вакцинація важлива для створення колективного імунітету.