Новини

В Україні змінили правила виїзду за кордон для деяких категорій студентів і курсантів

Кабмін дозволив виїжджати за кордон студентам або курсантам, які здобувають освіту за авіаційними спеціальностями. Відповідні зміни внесені до Правил перетинання державного кордону громадянами України.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Читайте також: СБУ проводить обшуки вдома у в.о. міського голови Чернігова

Пропуск через державний кордон студентів або курсантів закладів освіти України, які прямують за кордон для проходження практичної льотної підготовки в іноземні заклади освіти або в авіаційні школи здійснюється прикордонниками за наявності підтвердних документів:

– довідка від закладу освіти України щодо направлення студента або курсанта для проходження практичної льотної підготовки в іноземному закладі освіти або в авіаційній школі;

– військово-облікові документи з відповідними відмітками районного (об’єднаного районного), міського (районного у містах, об’єднаного міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Студенти або курсанти закладу освіти України можуть безперервно перебувати за кордоном не більше строку проходження практичної льотної підготовки в іноземних закладах освіти або в авіаційних школах.