Новини

В Україні 4 червня вшановуватимуть дітей, які загинули внаслідок війни на Донбасі

4 червня в Україні будуть вшановувати на державному рівні пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. Верховна Рада України на засіданні 1 червня ухвалила проєкт постанови про вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Росії проти України. Рішення підтримали 308 народних депутатів за необхідних 226.

4 червня у світі відзначають Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії, відповідно до постанови Генеральної асамблеї ООН від 19 серпня 1982 року.

Ухвалена постанова передбачає вшанування в цей день на державному рівні пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України, зокрема наводяться рекомендації Кабінету Міністрів, місцевим органам виконавчої влади, а також Державному комітету телебачення і радіомовлення України.

У пояснювальній записці також наводяться дані, що починаючи з 2014 року на території Донецької та Луганської областей загинули більше 240 дітей, ще 56 зникли безвісти. Отримали поранення і травми, за даними різних джерел, від 167 до понад 500 малолітніх громадян України.

1 червня в Україні і світі відзначають Міжнародний День захисту дітей.