Новини

Останній дзвоник 2021: урочисті лінійки у школах пропонують скоротити

Шкільні лінійки з нагоди останнього дзвоника максимально скоротити – до 30 хвилин. З таким проханням звернувся міський голова Владислав Атрошенко до профільного управління на ранковій нараді в мерії.

 Він нагадав про випадки, коли окремим дітям від довгого «вистоювання» стає погано. Та і взагалі радянська модель цих заходів – півторагодинні лінійки, промови, коли всі стоять, задуха (а цього року ще і ковід нікуди не подівся) – застаріли, наголосив мер. Треба їх якось більш осучаснювати і по таймінгу зводити до мінімуму.

Керівник міського управління освіти Василь Білогура на це зазначив, що управління теж звернулося до шкіл з аналогічними рекомендаціями щодо офіційної частини свята: все має бути якомога більш стисло, насичено і динамічно. Зокрема, почесних гостей просять утриматися від промов. Деякі навчальні заклади взагалі пішли по шляху організації флешмобів, квестів і відійшли від практики «лінійок». Хоча елемент певної урочистості – і на початку, і в кінці навчального року – має бути присутній.

Навчальний рік у чернігівських школярів закінчується цього тижня.