Новини

Магнолії, спіралеподібні хвойні дерева, топіарні фігури легендарних героїв – благоустрій П’яти кутів

Концепцію благоустрою площі «П’ять кутів» розробило Комунальне підприємство “Зеленбуд”.

Вона враховує проєкт реконструкції зеленої зони та благоустрою території між вулицею 1 травня та вулицею Любомира Боднарука в місті Чернігові. Проєкт п’ятикутної зони відпочинку доповнюється вертикальним озелененням, плющем в стилі параметризм жовтого металевого паркану.

На цьому фоні висаджуються спіралевидно сформовані хвойні дерева, що символізують здатність чернігівців творчо осмислювати історичне надбання. Та магнолії – екзотичні східні дерева, що символізують розширення меж та молоду весняну енергію розквіту нашого міста. Газон – це трава старовинних доріг.

Злакові запозичені в Європейській течії «нова хвиля» – це прийняття Черніговом європейської цивілізації та сучасності. На розі вулиць Боднарука і проспекту Перемоги десиметричне віддзеркалення ідеї п’ятикутника з вертикальним озелененням технічної будівлі. Зона відпочинку збагачується топіарними фігурами легендарних героїв. Миколи Селяниновича, Василіси Мікулішни, Ставра Годіновича, Князя Володимира та Забави Путятішної.

Чернігівська легенда займає своє місце в міському середовищі та зустрічається з дітьми, дорослими міста і гостями. Кущова зелена огорожа формоутворюючий елемент зони відпочинку і стіни будівель від фортеці дитинця до сьогодення, на дорогах Сіверщини.

Вуличні ксилофони – знак пошани славетному Хормейстеру Любомиру Боднаруку, лави і крісла сучасного дизайну, можливість відпочинку і умови для спілкування. Злакові в кідницях, в різних місцях площі, створюють єдиний оновлений зелений ансамбль мобільними засобами. Виразне паркове освітлення, разом з вуличним, створює умови для вечірніх прогулянок в безпеці і затишку. Детальніше все можна роздивитися у відеопрезентації на сторінці КП “Зеленбуд” у ФБ.