Факт-новини: оперативні сюжети

В СІЗО – з комфортом

Featured Video Play Icon

У Чернігівському слідчому ізоляторі відсьогодні можна перебувати з відносним комфортом. 25-го травня тут відкрили камеру для платного проживання. Це всеукраїнський проект Міністерства юстиції і Чернігів став третім після Львова та Києва, де почалося його впровадження.

Нова камера розрахована на двох осіб замість 5-6 у звичайних, а також краще обставлена. Тут є холодильник, мікрохвильова піч і навіть телевізор. Вартість перебування тут міняється залежно від терміну. Один день – 463 гривні, місяць вигідніше – 3 з половиною тисячі. Внесок можуть робити родичі, адвокати або й інші, треті особи. При цьому облаштування камери обійшлося СІЗО у 23 тисячі гривень.

За словами заступника міністра, створення камер з підвищеним комфортом дозволить зменшити корупцію в СІЗО, коли ув’язнені платили адміністрації за розміщення у кращих приміщеннях. Більше того, кошти, зібрані цим проєктом, підуть на ремонт решти камер, звичайних. Там встановлюватимуть нову сантехніку, вентиляцію, меблі тощо. Щоб потрапити у нову камеру, ув’язненому потрібно написати заяву. У Києві, наприклад, двоє осіб вже скористалися такою можливістю. Чи буде новинка популярною у Чернігові – покаже час.