Факт-новини: оперативні сюжети

В Чернігові створять програму з висадки дерев

Featured Video Play Icon

Чернігів квітує. В різних куточках міста з’являються нові зелені насадження.  Аби це було не хаотичним явищем міський голова Владислав Атрошенко пропонує розробити адресну програму з висадки дерев у парках і скверах міста.

У парках залишилося чимало пеньків від спиляних старих дерев, констатує міський голова. Що і коли висадять замість них? На це запитання Владислав Атрошенко  чекає відповідь від КП “Зеленбуд”. Спеціального обладнання для знищення пнів у міста поки що  немає.

Висадженням зелених насаджень мають займатися фахівці, вважає міський голова. Якщо немає своїх, запрошувати для планування паркових зон авторитетних ландшафтних дизайнерів або фахівців, які завдяки комп’ютерним технологіям можуть зробити візуалізацію.

«Я би просив, щоб подібні рішення не те що 7 разів відміряти, один відрізати – тисячу разів відміряти й один – відрізати. Це ж не приватна ділянка, а місця, якими можуть милуватися десятки тисяч чернігівців.  Ми можемо створити не аби що, а мати на цьому просторі  абсолютно іншу якість», – зазначив Владислав Атрошенко.

Міський голова дав доручення керівникам КП “Зеленбуд” і управління житлово-комунального господарства ЧМР розробити програму висадження дерев вже у травні, аби восени її прийняти.