Факт-новини: оперативні сюжети

Увага, спецсигнал!

Featured Video Play Icon

Акцію під такою назвою провели у четвер патрульні поліцейські Чернігова разом з каретою швидкої допомоги. Правоохоронці вирішили перевірити, чи пропускатимуть водії нашого міста транспорт, який їде з ввімкненим спецсигналом та сиреною.

Маршрут спецтранспорту стартував на вулиці Громадській, від управління патрульної поліції. Не пройшло і кількох хвилин від початку акції, як на перехресті з проспектом Миру ледве не потрапляємо у ДТП – старенькі “Жигулі” раптово рушають з місця і мало не чіпляють бік однієї з поліцейських машин. Правоохоронці вирішують це не ігнорувати і зупиняють порушника. Патрульні перевіряють у водія документи. Вони виявляються в порядку, та й чоловік сам визнає провину, тому на цей раз його не карають.

Після цього колона проїхала найбільшими вулицями нашого міста – два проспекти, Мазепи, Шевченка, Рокосовського та інші. На щастя, чернігівські водії виявилися сумлінними і пропускали спецтранспорт, тому більше зупиняти нікого не довелося. Це порадувало як патрульних, так і водія “швидкої” Олександра Сучка.

Паралельно з Черніговом акція “Увага, спецсигнал!” проходила по всій Україні. Правоохоронці наголошують, що за ненадання переваги в русі водіям спеціальних транспортів, порушникам загрожує штраф у 510 гривень.