Новини

Умови прийому до вишів зміняться: до чого готуватися абітурієнтам

Вступна кампанія у 2022 році відбудеться у звичні для вступників терміни – у липні. Про це повідомляє Міністерство освіти та науки України.

Умови прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2022 році зареєстровано в Мін’юсті та найближчим часом набудуть чинності.

Що зміниться для абітурієнтів у 2022 році:

  • з’явиться можливість для додаткового набору на контракт бакалаврів за денною формою здобуття освіти;
  • удосконалять розподіл обсягу державного замовлення за галузями знань, міжгалузевими, підгалузевими групами;
  • скоротять перелік паперових копій документів для подачі у паперовій формі (зокрема, тепер не треба подавати копії сертифікатів ЗНО та копію документа про раніше здобуту освіту, якщо ця інформація є в ЄДЕБО);
  • зміниться перелік обов’язкових предметів для деяких спеціальностей, а саме посилення ролі математики під час вступу до ЗВО;
  • відбулися зміни у предметах для вступу на медичні спеціальності – другим предметом можна обрати математику або хімію, а третім – фізику або біологію;
  • для вступників на спеціальності галузі знань Охорона здоров’я замість фахового випробування будуть використовуватись результати інтегрованого іспиту КРОК-М, якщо вони його складали.

У прес-службі МОН повідомили, що також розширять сфери застосування єдиного фахового вступного випробування в магістратуру (ЄФВВ) з використанням технологій зовнішнього незалежного оцінювання.

У 2022 році його проведення заплановано для спеціальностей галузей знань: Соціальні та поведінкові науки, Журналістика, Управління та адміністрування, Право, Публічне управління та адміністрування, Міжнародні відносини.