ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Українці вшановують подвиг Героїв Небесної Сотні

Featured Video Play Icon

День, що закарбувався у пам’яті українців як найкривавіший за весь період Революції Гідності — 20-те лютого 2014 року. Тоді протистояння між активістами на Майдані та режимом президента “втікача” досягло свого піку. У самому серці столиці загинула найбільша кількість людей – 48 учасників протесту. 157 одержали тілесні ушкодження, а 68 вогнепальні поранення.

Тих, хто поклав свої життя на Майдані Незалежності назвали Героями Небесної Сотні, а 20-те лютого стало днем вшанування пам’яті загиблих. Люди боролися передусім проти корупції, свавілля, диктатури та підтримували європейський вектор зовнішньої політики України. Відтак, Героями Небесної Сотні стали 107 людей. Різні за віком, статтю, освітою, але у їхніх серцях жила спільна ідея та любов до своєї країни.  Серед них і Андрій Мовчан, Віктор Орленко та Василь Прохорський  — урожденці Чернігівщини, які полягли, відстоюючи наші права та свободи на Євромайдані.

Скориставшись подіями у столиці 20 лютого 2014-го російські окупанти зазіхнули на територіальну цілісність України. На терени кримського півострова вторглися «зелені чоловічки». Рашисти здійснили справжній злочин та порушили міжнародне право. Їхня варварська тактика та методи не змінилися 10 років потому. Загарбники продовжують безжально нищити мирне населення, незаконно відбирають території суверенної держави. Проте, сьогодні Україна в обличчі своїх захисників героїчно протистоїть ворогу та бореться за кожен клаптик рідної землі.