Факт-новини: оперативні сюжети

Українська «Зелена сцена»

Featured Video Play Icon

“Зелена сцена”, що відбулась минулого вік-енду, представила молоду українську музику, фотографію, кіно та сучасну поезію. На фестивалі побувало багато гостей, які приїздили з різних куточків країни, щоб презентувати свою творчість.

Глядачі наживо познайомились з дніпровським гуртом”Кімната Гретхен”. У цій кімнаті сьогодні живуть і творять Антон та Олександр. До Чернігова джедаї-рокери привезли нову, акустичну програму “Пісні світлої сторони”, яку до карантину встигли зіграти лише у своєму місті.

 З житомирським “Зерном” продовжує проростати нова українська музика. Так вважають інші учасники “Зеленої сцени”. За 5 років експериментів гурт “Зерно” розвився і здобув визнання.

Представник нової української фотографії, чернігівець Роман Закревський персональну виставку назвав “Муоріа”, що в перекладі з англійської “близорукість”. Він продовжує робити свої проєкти, пов’язані з життям. Сьогодні на світлинах Романа можна побачити тільки колір та форму, без чітких контурів.

Недільний вечір завершився музично-літературним дійством. Багато глядачів прийшло на Алею Героїв, щоб почути культового прикарпатського поета Юрія Іздрика. Майже годину Юрій Іздрик провів на сцені. Зачитав авторську поезію з різних збірок та ще й прочитав реп про рідне місто Калуш.

Окрім презентованих нових пісень з міні-альбому “Тільки рай”, чернігівці почули від столичного гурту “Ліловий” також пісні на вірші Наталії Мраки.