НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

У спільному просторі чернігівські та київські художники

Featured Video Play Icon

Другою виставкою проєкту «Спільний простір» порадував шанувальників мистецтва «Бібліотечний арт-центр». Якщо у лютневій експозиції брали участь виключно місцеві художники, то цього разу межі простору розширились. Відповідна й назва виставки «Місто на місто». На глядачів чекають роботи 13 митців з Чернігова та Києва.

Глядач побачить на виставці розмаїття кольорів, стилів, технік виконання. Зазирне у внутрішній світ автора. Можливо, вгадає його думку чи знайде у картині щось своє.

Наймасштабніше полотно із зображенням Святого Миколая належить пензлю чернігівця Володимира Матвейцева. Релігійну тему доповнює диптих  Святослава Подлевського “Вигнання з раю” за італійським живописцем Мазаччо. Серед учасників виставки відомі та оригінальні столичні майстри Олександр Янович, Валерій Шкарупа, Влад Кришовський. На відкриття виставки приїздив Володимир Подлевський.

 Ця виставка для молодих художниць Віолетти і Дар’ї – не тільки можливість представити свої роботи, а ще познайомитись з іншими митцями, взяти щось для себе з їхньої творчості

Нова виставка “Спільний простір” триватиме до кінця місяця. У подальшому чернігівці познайомляться з роботами художників з інших міст.