Новини

Справа Поліни Малоштан: суд залишив вирок кривдницям без змін

Чернігівський апеляційний суд залишив без змін вирок Деснянського районного суду м. Чернігова від 23.02.2021  п’ятьом учасницям побиття Поліни Малоштан. Апеляційні скарги сторони захисту залишено без задоволення.
Про це повідомляє пресслужба Чернігівської обласної прокуратури.

 Нагадаємо, у квітні 2017 року у Чернігові група дівчат побили Поліну Малоштан та її подругу. Побиття фільмували на мобільні телефони, а відео виклали в Інтернет. Судовий розгляд справи про побиття Поліни Малоштан розпочався в липні 2017.

Судом першої інстанції призначено покарання двом дівчатам у виді 3 років позбавлення волі та звільнено від відбування покарання з іспитовим строком 2 роки, ще трьом – у виді 2 років позбавлення волі та звільнено відбування покарання з іспитовим строком 1 рік.


В судовому засіданні доведено, що упродовж березня-квітня 2017 року обвинувачені періодично, використовуючи малозначний привід, публічно з’ясовували стосунки з потерпілими та завдавали останнім тілесні ушкодження. При цьому, інші підлітки, які за цим спостерігали, знімали знущання та побої на відео.

Вирок суду набрав законної сили.