НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У міській лікарні Чернігова відбудовують зруйноване відділення: коли завершать роботи?

Featured Video Play Icon

Відновлення рентген-діагностичного відділення Чернігівської міської лікарні добігає кінця. Ззовні вже майже нічого не нагадує про потужний рашистський обстріл, який у березні минулого року сильно пошкодив будівлю.

Повністю було зруйноване приміщення з комп’ютерним томографом, зруйнована фотолабораторія, зруйновані капітальні і проміжні стіни, зруйнована підлога, дах повністю зруйнований, – розповідає генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №3» Віктор Янголь.

Роботи з відбудови відділення розпочалися у листопаді минулого року. Зважаючи на його специфічне призначення, завдання доручили спеціалістам, які будували радіологічне відділення у чернігівському онкодиспансері, а також більше 10 років працювали на об’єкті «Укриття».

В одному приміщенні тільки «косметика» була, бо там баритова штукатурка, вона нормальна, працює. А в новому відділенні там баритовий гіпсокартон спеціальний, котрий закупався, суміші для доробки швів, це все виконували заново, – зазначає директор фірми-підрядника Володимир Павленко.

Наразі у рентген-діагностичному відділені вже відновлені стіни, підлога, перекриття та покрівля. Будівельники проводять внутрішні оздоблювальні роботи. Їх завершення заплановане на 31 березня.

Це дуже важливе відділення, бо і рентгенологічна діагностика, і комп’ютерна діагностика. І МРТ-діагностика – це сучасні методи, які повинні бути у будь-якому лікувально-діагностичному закладі. Дуже нам не вистачає, але ми використовуєм мобільні рентген-апарати, МРТ працює, а по комп’ютеру у нас питання поки відкрите, – наголошує генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №3» Віктор Янголь.

 З фінансуванням ремонту відділення лікарні допоміг народ Тайваню, надавши майже 5,5 мільйонів гривень. Ще 250 тисяч фунтів стерлінгів передав футбольний клуб “Динамо” через платформу United24. Наразі медики ведуть діалог з Міністерством охорони здоров’я України щодо передачі відділенню нового обладнання, на заміну знищеного.