Новини

У Мені через невиплату зарплатні страйкують працівники сирзаводу

Сьогодні, 1 жовтня, працівники Менського сирзаводу вийшли на страйк біля прохідної підприємства, вимагаючи у керівництва виплати зарплати, котру вони не отримують вже понад чотири місяці.

Повідомляє Менська міська рада на своїй сторінці у Facebook.

Доведені до відчаю люди погрожують не вийти на роботу й тим самим зупинити виробництво.

Заборгованість підприємства перед працівниками на сьогодні складає близько трьох мільйонів гривень. Більше того, сирзавод не виплачує і податки у повному обсязі. Наразі Менській громаді підприємство заборгувало два мільйони сто тисяч гривень.

Посилаючись на начебто об’єктивні причини (Росія перекрила транзит продукції, власники заводу мають певні фінансові труднощі й т.д.) і апелюючи тим, що це приватне підприємство, директор заводу запропонував працівникам укотре “увійти в ситуацію” та погодитися на поступове, протягом двох місяців, погашення боргу по заробітній платі. Мовляв, перші півмільйона на ці потреби будуть перераховані вже завтра, ще 250 тисяч – на наступному тижні й т.д. Люди з цим не погодилися й вирішили призупинити роботу, аж поки їхні вимоги не будуть виконані повністю й терміново.


Запрошений Геннадієм Примаковим керівник Менської місцевої прокуратоури Дмитро Столярчук вислухав людей, пообіцяв розглянути їхнє колективне звернення і, дотримуючись необхідних вимог закону, враховуючи висновки експертиз, розглянувши усі необхідні документи, вплинути на ситуацію.
Двічі поспілкувавшись із власником сирзаводу, голова Менської громади домігся від нього обіцянки вже сьогодні, протягом трьох годин приїхати у Мену й на місці розв’язати проблему, виплативши працівникам зароблене у максимальному обсязі.