Новини

Медпрацівникам, які лікують пацієнтів з COVID-19 виплатять надбавку

Понад 135 мільйонів гривень виплатила Національна служба здоров’я медзакладам Чернігівщини за лікування пацієнтів з COVID-19

І до кінця поточного року за підписаними договорами мають ще виплатити близько 148-ми мільйонів. Ці гроші передбачені для того, щоб пацієнти які захворіли на коронавірус чи мають підозру – лікувалися безплатно, а медичні працівники, які ризикують своїм життям і рятують пацієнтів – отримали гідну надбавку до зарплати.

Ще на початку пандемії у програму медичних гарантій НСЗУ включила додаткові медичні послуги і серед них тестування та лікування пацієнтів з коронавірусною інфекцією, так звані “ковідні пакети”. НСЗУ платить мобільним бригадам за тестування пацієнтів, закладам екстреної медичної допомоги, а також – лікарням, де надають стаціонарну допомогу. У Чернігівській області на надання стаціонарної допомоги пацієнтам з COVID-19 законтрактовано 11 лікарень.

Серед закладів області, які підписали договори з НСЗУ на «ковідні пакети» найбільшу суму контракту отримав Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а саме – майже 64 мільйони гривень.

Станом на сьогодні Національна служба здоров’я України законтрактувала для надання допомоги пацієнтам з COVID-19 та з підозрою на нього:

  • 25 центрів екстреної медичної допомоги,
  • 316 медзакладів для надання пацієнтам допомоги в стаціонарних умовах, які лікують пацієнтів з COVID-19
  • 935 медзакладів, в яких утворено мобільні бригади, що виїжджають до людей з підозрою на COVID-19.
    Загалом НСЗУ виплатила понад 4,8 мільярда гривень медичним закладам для надання допомоги пацієнтам з CОVID-19 або з підозрою на нього.