Факт-новини: оперативні сюжети

У художньому музеї презентували нові виставки

Featured Video Play Icon

Художній музей представив нові виставки, які зацікавлять шанувальників живопису та сучасної фотографії. До 110-ї річниці з дня народження нашого земляка Сергія Шишка запрацювала експозиція з музейних фондів. 12 робіт були особисто подаровані автором Чернігівському музею.

Усе життя Сергій Шишко працював у жанрі соцреалізму, але деякі твори були написані під впливом представників імпресіонізму. Один з них – «Ранок у лісі». Живопис Сергія Шишка називають інтимним діалогом з природою. А ще він був майстром з написання натюрморту. Найбільша кількість робіт художника нині зберігається у музеях Києва, Чернігова, Ніжина, а також у приватних зібраннях.

Друга виставка, що відкрилася у художньому музеї, присвячена сучасному італійському фотохудожнику Бартоломео Ла Джою. Бартоломео багато подорожує у пошуках казкових пейзажів, прихованих старовинних куточків Італії. За допомогою фотографії він розповідає про красу своєї країни та людей. Роботи знаного у Європі фотохудожника друкувалися у журналі «National Geografic» та на сайті «Vogue Italia».

Оглянути роботи Сергія Шишка та Бартоломео Ла Джоя можна протягом літа. Художній музей також готує до показу нові виставки. Серпень у музеї пройде під знаком відзначення 30-ї річниці Незалежності України.