Факт-новини: оперативні сюжетиЧернігів воєнний

У єдності – сила: мешканці багатоповерхівки самотужки відновлюють зруйнований дах

Featured Video Play Icon

Цей будинок збудували у 1906 році. Він пережив першу світову, вистояв у другу світову війну, однак під час повномасштабного вторгнення російських загарбників будівля зазнала значних пошкоджень.

27 лютого внаслідок атаки ворога у будинку повилітали вікна та двері. Цю металеву трубу відірвало від паркану сусідньої будівлі, як наслідок – пошкоджений фасад.

Але найкритичнішою проблемою для жителів будинку наразі є зруйнований дах. Через дощі у під’їздах та квартирах з’вівся грибок, у повітрі – різкий запах сирості. Щоразу після негоди людям доводиться підніматися сюди та вичерпувати воду. Урешті вирішили – ладнати дах будуть самотужки.

Доки наймані будівельники працюють, самі ж власники та власниці квартир збирають та виносять будівельне сміття. Робочі руки є – на волонтерських засадах допомагають друзі та знайомі. Заяву на відшкодування збитків подали, але чекати результату не можуть – ситуація потребує негайного втручання. Тож на будівельні матеріали та роботу фахівців мешканці скидаються самі. Гроші на ремонт також надсилають і сусіди, які виїхали за кордон. Як кажуть мешканці цього будинку – їх сила – у взаємовиручці та єдності.