Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові змагалися «Сильні духом»

Featured Video Play Icon

«Сильні духом» – таку назву має 7-ма обласна спартакіада з паралімпійської гри в бочча, на якій зібралися 33 учасники з особливими потребами. На змагання приїхали параспортсмени з Прилук, Ніжину, Куликівкі та інших районів Чернігівщини.

Принцип гри полягає в тому, щоб максимально наблизити більшу кількість м’ячів свого кольору до білого м’яча – Джек болу. Гра Боча поєднує в собі такі види спорту як: більярд, керлінг і боулінг. У цьому змаганні може взяти участь пара спортсменів з 1-2-ою групою інвалідності.

Члени громадської організації «Інтеграція» запевняють, що такі заходи є надважливими для людей з особливими потребами. На спартакіаді за першість змагалися як початківці, так і паралімпійці з великим досвідом, які неодноразово доводили силу духу.

Перше місце у своїх категоріях посіли Дмитро Бруй та Олексій Артамонов. У парних змаганнях золото вибороли Володимир Бобок та Валерій Каплун.

Спартакіада відбулася 2 червня на базі спорткомплексу «Хімік», наступні змагання з паралімпійських ігрових видів спорту міжнародного значення плануються у вересні.