НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові завершився конкурс патріотичної пісні: хто отримав Гран-прі?

Featured Video Play Icon

Рік тому Міський палац культури започаткував відкритий конкурс патріотичної пісні “Поклик твого серця”. Проводиться він у листопаді в рамках відзначення Дня Гідності та Свободи. У конкурсних піснях звучать національно-патріотичні мотиви любові до рідного Чернігова, до України, поваги до наших захисників. Понад 80 виконавців брали участь у цьогорічних онлайн прослуховуваннях. Голова журі Марина Гончаренко відзначила яскраво виражену громадянську позицію конкурсантів.

-Тут беруть участь від п’ятирічок до, не те, що плюс, а три плюс. Дуже поважні люди. З відкритим серцем, з натхненням. Дуже багато було дітей, які брали участь, не маючи музичної освіти. Вони може трошки не всі на якомусь рівні, але це вже перший крок такий, – розповіла голова журі конкурсу Марина Гончаренко.

Минулої суботи під час гала-концерту були названі імена переможців другого конкурсу “Поклик твого серця”. Серед них Олена Голубцова, представниця Бахмутського міського народного Дому.

-Мене завжди мати вчила, що любов до Батьківщини починається з любові до матері, з любові до хати, з любові до стежки. І коли я складаю такі рядки, свою поезію відразу згадую свою Батьківщину, маленьку батьківщину.

Військовий Віктор Гринчук, який заспівав з Іриною Дубик, вночі перед гала-концертом повернувся з найгарячіших точок. Побратими бажали дуету перемоги, – каже лауреатка конкурсу Олена Голубцова.

-Та всім нам Перемоги потрібно і вона буде обов’язково. Ми всі в це віримо, знаємо. Впевнені в цьому, – запевняє лауреат конкурсу Віктор Гринчук.

Ірина похвалилася подарунком від свого колеги по сцені.

-Хустка, яка на мені, Віктор сьогодні мені і подарував. Вона була придбана тут, в місті Чернігові, для того, щоб доповнити образ берегині, – зазначила лауреатка конкурсу Ірина Дубик.

Спеціальні нагороди – державні прапори чекали на лауреатів від наших захисників. Свої вітання на них залишили Герої України – Командувач підготовки командування Сухопутних військ Віктор Ніколюк та командир 1-ї окремої танкової Сіверської бригади Леонід Хода. Володарками прапорів стали композиторка Руслана Лісова за пісню, присвячену місту-герою Чернігову та солістка філармонійного центру Наталія Липницька, якій  було вручено й головний приз конкурсу – Гран-прі.

На завершення концерту Наталія Липницька виконала  авторську пісню “Молитва”.