Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові з’явився новий проспект – Левка Лук’яненка

Featured Video Play Icon

З Днем української державності привітав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко депутатський корпус і всіх чернігівців на початку пленарного засідання позачергової 19-ї сесії міської ради 8 скликання. Свято, відзначається вперше відповідно до Указу Президента України 28 липня.

Присутні також хвилиною мовчання вшанували пам’ять цивільних та воїнів, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації. Символічно, що саме у День української державності, депутати погодили перейменування 15 чернігівських вулиць та п’яти провулків. Нагадаємо, протягом кількох місяців у місті працювала робоча група у складі істориків, представників громадськості і влади. Пропозиції обговорювали під час засідань робочої групи і відкритих круглих столів.

Тож у Чернігові замість вулиці Родимцева буде Воздвиженська, Серьожнікова стане Борисоглібською, Московська – героїв Маріуполя, а вулицю Рокосовського перейменують у проспект Левка Лук’яненка. До речі, до нього приєднають і вулицю Седнєвську зі зміною нумерації будинків. А от пропозиції щодо перейменування вулиць 1-го Травня на 1-ої танкової бригади, 77 Гвардійської дивізії на Артилеристів, вулицю Декабристів на Чорторийський Яр, – поки що зняли з розгляду, оскільки питання викликало дискусії під час круглого столу і в колі робочої групи.

Депутати підтримали проект рішення з поправками.

Владислав Атрошенко зауважив, що в такому важливому питанні, як перейменування вулиць, мають брати участь і самі містяни. Міський голова закликав робочу групу і надалі зважено підходили до перейменування вулиць міста.

Перелік адрес, які змінили свої назви, оприлюднений на офіційному сайті міської ради. Нагадаємо, за висновками робочої групи, у Чернігові 148 вулиць потребують зміни назв.