Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові визначилися з оператором системи обліку оплати проїзду у громадському транспорті

Featured Video Play Icon

Банківською або транспортною карткою. Саме так з наступного року чернігівці зможуть  розраховуватися за проїзд у маршрутних автобусах міста. Конкурс із визначення оператора автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському  пасажирському автотранспорті пройшов 19 жовтня у стінах міської ради. Єдиним претендентом у конкурсі стала Чернігівська транспортна компанія. І її одноголосно підтримали члени комісії.

Чернігівська транспортна компанія вже більш ніж 3 роки впроваджує в комунальному транспорті міста електронний квиток. 7 %  – це винагорода такої важливої ініціативи. Ще у 2017 році компанія  організувала в Чернігові валідацію в  тролейбусах, також попередньо вигравши конкурс. Пристрої для зчитування електронного квитка – потреба часу і вони добре зарекомендували себе, наголошують у міській раді. За допомоги валідаторів можна порахувати весь пасажиропотік у громадському транспорті та визначати реальну вартість проїзду. І такі кроки наближають місто до європейських стандартів.

 За словами директора Чернігівської транспортної компанії Артема Тарасенка, валідатори вже зовсім скоро можуть з’явитися і в міських маршрутках.

 На початку нового року відбудеться оголошення нових конкурсних пропозицій на визначення перевізників в Чернігові, каже начальник управління транспорту міста  Олександр Рижий. Саме тоді вони мають укладати відповідні угоди.

Перевізники мають укласти тристоронні договори не лише з оператором автоматизованої оплати проїзду, а й управлінням транспорту. Якщо цього не зроблять, до конкурсу їх не допустять.

Нагадаємо, в Чернігові понад два місяці тому презентували нову транспортну модель. Вона визначає європейську систему оплати перевізникам за фактично виконані рейси. Зокрема за кількість кілометрів, які  проїхав транспортний засіб, з урахуванням дотримання графіків. Втілення цієї моделі в життя вже тепер залежить, зокрема, і від того, чи будуть у бюджеті кошти після проходження опалювального сезону за нинішніх умов.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Чернігові відбувся перший урбаністичний фестиваль DIY