Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові викрили шахрайський колл-центр

Featured Video Play Icon

У Чернігові поліцейські припинили діяльність міжнародного шахрайського брокерського колл-центру, співробітники яких ошукували жителів країн СНГ під приводом залучення інвестицій та участі у торгах на фондових біржах. Розташовувалися два відокремлені офіси в центрі міста.

Організатором протиправної діяльності виявився 24-річний місцевий мешканець, який координував діяльність підпільного колл-центру з сумарною штатною чисельністю понад 60 осіб. Офісами керували двоє чоловіків, які звітували за виконану роботу перед організатором. Оператори колл-центрів робили по сотні дзвінків на день, пропонували громадянам СНГ заробити гроші на біржі. Для цього громадянин мав зробити початковий внесок у розмірі від 100 до 10000 доларів США. Від цієї суми клієнти повинні були отримати дивіденди.

Оператори чернігівського колл-центру отримували заробітну плату в конвертах від 20 до 40 тисяч гривень. Вони отримували відсоток з кожного внеску клієнтів.

Під час санкціонованих обшуків офісів Чернігові правоохоронці виявили там докази протиправної діяльності – 22 ноутбуки, 36 стаціонарних та 11 мобільних телефонів, сервери, модеми, банківські картки, сімкарти, чорнові записи, гроші.Наразі тривають слідчі дії. Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк до трьох років.