Новини

У Чернігові відзначили Всесвітній день прибирання

Всесвітнього день прибирання відзначали у Чернігові 19 вересня. Україна та 180 країн світу взяли участь у акції “World Cleanup Day”. Центральною локацією Чернігова став Мар’їн гай, також прибирали Березовий гай, Ялівщину, берег Десни та інші зелені зони.

Головна мета заходу – порятунок міста від сміття, кажуть організатори. Ніна Гулак, одна з них, розповіла, що важливо заохочувати подібні заходи, адже разом легше зробити цей світ чистішим для себе та своїх нащадків.

Карантині обмеження не стали на заваді проведенню толоки. Організатори навіть розширили формат великого прибирання. Ірина Сімонова розповіла, що передбачили три варіанти для участі в акції. Можна було вийти на суботник  групою , а можна зробити це самостійно під час, наприклад, пробіжки чи прогулянки. Зараз в тренді третій варіант, а саме, «кібер» – прибирання. Це коли людина видаляє «віртуальне» сміття зі своїх гаджетів.

Учасники заходу працювали невеличкими групами. Сміття збирали у сині та чорні пакети для сортування. В результаті в Мар’їному гаю чернігівці назбирали близько 150   кілограмів сміття.