НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові відсвяткували 70-річчя утворення авіаційного училища

Featured Video Play Icon

Микола Нікола любив небо з дитинства, прагнув стати льотчиком і багато літати. У 1990 році він на крок наблизився до мрії – вступив до тодішнього Чернігівського вищого військового професійного училища льотчиків, а закінчивши його в 94 році – таки став тим, ким хотів. 21 серпня він і ще 500 тих, хто всім серцем полюбили небо і віддали йому частину свого життя, зібралися у Чернігові на зустріч випускників на головному плацу славетного училища, біля музею літаків. Серед присутніх – авіатори, що навчалися у закладі у різні роки, починаючи з 1954 по 1996 рік. На зустріч з юністю з’їхалися вони з усіх куточків світу. треба переклад!

Чернігівське вище військове авіаційне училище було найпотужнішим льотним закладом на теренах колишнього Радянського союзу. Цей навчальний заклад дав світу цілу плеяду висококваліфікованих діячів авіаційної галузі- видатних льотчиків-випробувачів, космонавтів та інших визначних авіаторів. І хоча розформували уличище ще у 1995 році, пам’ять про нього і досі жива. Цьогоріч ЧВВАУЛ відзначає 70-ту річницю створення.

Привітати офіцерів училища, ветеранів та пілотів-випускників зі святом прийшло чимало поважних гостей, серед них і секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако.

За сумлінне виконання службових обов’язків та високий професіоналізм випускників різних років нагородили почесними грамотами від обласної та міської рад.

Урочистості завершились святковим маршем , далі ветерани та випускники продовжили зустріч у неформальній обстановці – спілкувалися один з одним, ,пригадували студентські роки та ті часи, коли їм відкривалося небо, на згадку робили фото.