Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові відключили гарячу воду

Featured Video Play Icon

345 будинків, 9 шкіл, 16 садочків і 14 закладів охорони здоров’я Чернігова станом на четвер залишаються без гарячого водопостачання. Всіх їх обслуговує “Облтеплокомуненерго”.

Заступник міського голови Віктор Геращенко на засіданні виконкому міської ради 20 травня розповів, що ОТКЕ було змушене зупинити котельні.

Владислав Атрошенко запевнив, що у чернігівський пологовий будинок тепло подаватиметься за будь-яких умов. Також міський голова пояснив, проблеми з роботою теплогенеруючих підприємств спостерігаються по всій Україні після того, як уряд вирішив не продовжувати режим ПСО з НАК “Нафтогаз”.

Раніше цей режим дозволяв отримувати газ навіть за наявності боргів перед компанією. Тепер за блакитне паливо потрібно платити наперед і в повному обсязі. Міський голова також підписав публічне звернення Асоціації міст України до Кабінету Міністрів з вимогою гарантувати постачання газу комунальним підприємствам на умовах післяплати за ціною, що врахована в діючих тарифах.

Чернігівська ТЕЦ поки продовжує працювати, за словами міського голови – собі у збиток. На її мережі також перепідключать частину абонентів “Облтеплокомуненерго” після завершення ремонтних робіт на вулиці Рокосовського.