Відео дняНовиниФакт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові розпочали розбирати зруйнований окупантами гуртожиток

Featured Video Play Icon

Територію навколо зруйнованого гуртожитку в районі ЗАЗу, розчищають від уламків та сміття. Працівники “ЖЕК-13” кажуть – роботи тут ще на місяць.

Гуртожиток постраждав від російського вночі 13 березня. Тоді загинула ціла сім’я, в тому числі троє дітей. Місцеві жителі ще й досі оговтуються від пережитого.

Дивіться також: У Чернігові попрощалися із загиблими бійцями тероборони

Всього у цьому гуртожитку мешкали близько 250-ти сімей. Нині їм доводиться починати життя спочатку. Валентина, яка прожила тут 19 років, разом з чоловіком виносить речі з розтрощеної квартири. Вціліло небагато.

Доля мешканців гуртожитку склалася по-різному. Хтось виїхав з Чернігова, хтось живе у родичів чи знайомих, хтось винаймає житло. 

Наразі всі чернігівці, житло яких було зруйноване або пошкоджене російськими військами, можуть подати заяву до відділу звернень громадян міської ради. Її розгляне робоча група, яка потім знайде містянам прихисток. Також на компенсацію від місцевої влади можуть розраховувати власники зруйнованого бізнесу. Подавати документи можна одночасно з заявою про відшкодування в “Дії”, адже ці процедури не виключають одна одну.