Новини

У Чернігові реалізовуватимуть проєкт «Міста і громади вільні від домашнього насильства»

Чернігів став учасником проєкту “Міста і громади, вільні від домашнього насильства”. Це, звичайно, не означає, що проблему у місті подолали. Насильства стало більше, на жаль, про що свідчить сумна статистика, повідомляє Управління сім’ї, молоді та спорту ЧМР.

Читайте також: Окупанти з мінометів обстріляли Семенівську громаду

Фонд ООН у галузі народонаселення провів конкурсний відбір нових міст та територіальних громад з усіх областей України для участі у проєкті на 2023-2025 роки. Учасниками проєкту “Міста і громади, вільні від домашнього насильства” стали ще 15 міст України, серед них і Чернігів.

Ці міста та громади впродовж 2023 – 2025 років підтримуватимуть і, за можливості, розбудовуватимуть систему протидії і запобігання гендерно зумовленому та домашньому насильству.

Фонд ООН у галузі народонаселення допомагатиме їм у цьому: від навчання спеціалістів, до фінансування створення чи покращення сервісів для допомоги постраждалим.

Проєкт «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» реалізовується завдяки підтримці British Embassy Kyiv та Embassy of Canada to Ukraine у межах програми UNFPA з протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству.