ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові погасили поштову марку, випущену на підтримку збірної України на Євро-2024

Featured Video Play Icon

На чернігівському стадіоні “Юність” тренувалося не одне покоління футболістів, тут свого часу займався і відомий чернігівець Андрій Ярмоленко, його чотири рази визнавали найкращим футболістом України. Наш земляк і зараз входить до складу національної збірної. На місці, де проходило дитинство спортсмена, символічно погасили марку від “Укрпошти” “Україно, вперед!” на підтримку вітчизняних футболістів, які вже 17-го червня зіграють свій перший матч у Німеччині в фінальному турнірі Євро-2024. 

Ви навіть не уявляєте, яка зайнятість цього стадіону. Зараз це просто вже літо, діти поїхали на збори. Ми віримо в те, що не тільки ім’я Андрія Єрмоленка буде звучати на рівні України, як чернігівського вихованця, чернігівського футболу, – зазначив заступник начальника управління в справах сім’ї, молоді та спорту ЧМР Валерій Семенець.

Сьогодні, попри масштабну війну, Україна продовжує демонструвати високі спортивні результати. Національна збірна завоювала путівку до Євро-2024 серед найсильніших команд Європи. Тираж марки 560 тисяч примірників.Тираж карток 30 тисяч примірників.Тираж конверта перший день 30 тисяч примірників, – повідомив директор з розвитку мережі Чернігівського регіону АТ “Укрпошта” Андрій Тосенко.

На згадку про турнір Євро-2024 маленькі футболісти одержали ексклюзивні поштові конверти. Спортсмени з раннього віку займаються, і у майбутньому мріють вийти на всеукраїнський та міжнародний рівень.

Мені подобається, тому що в мене така команда, де ми завжди займаємо призові місця.Ми були на змаганнях, які влаштовували ФК “Чернігів”, “ДЕСНА”, – розповів юний футболіст Данило.

Тренер малечі каже, що попри повномасштабне вторгнення рашистів попит на заняття футболом серед дітей лишається високим. Щороку приходять нові вихованці із бажанням в очах та жагою до перемог. У більш старших вікових групах є чимало учнів, які грають у провідних академіях нашої держави, а потім підвищують свою майстерність і потрапляють у юнацькі збірні України.

Зараз двоє наших хлопців, які невдовзі захищають Олімпійську збірну, захищають юнацькі збірні України. Все залежить від хлопців, від того,як вони займаються, від того, скільки часу вони приділяють своєму улюбленому заняттю. Але потенціал, це я кажу, талант – це 10% від успіху, а працелюбство, якщо хлопець фанат, це щоденна праця, тому потенціал є у кожного.Ми намагаємося приділяти увагу кожному, – зазначив тренер з футболу СДЮШОР “Юність” Сергій Бухонін.

А відтак, розвиток спорту та численні перемоги у турнірах — це спосіб показати всю міць та силу нашого народу. Культурна дипломатія та спортивні досягнення також потужний інструмент для об’єднання і поширення інформації про героїчну боротьбу українців.