НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові планують вакцинувати до 4 тисяч містян на день

Featured Video Play Icon

Масові пункти вакцинації у Чернігові будуть працювати не тільки у вихідні, але й у будні. Звичайно, якщо у цьому буде потреба, – акцентував на оперативній нараді у муніципалітеті керівник другої міської лікарні Владислав Кухар.

Якщо буде попит на вакцинацію у будні, цю практику продовжать і поширять. Як показали минулі вихідні, щеплення від ковіду у місті отримували не тільки чернігівці. Їхали до нас і кияни. Відмовляти людям з інших міст у проведенні вакцинації, якщо вони зареєстровані на сайті МОЗ чи в додатку ” Дія”, не дозволяється, – додав Владислав Кухар. Аби максимально захистити містян від ковіду, Владислав Атрошенко наполягає на збільшенні пунктів масової вакцинації у Чернігові.

Як варіанти розглядаються приміщення молодіжного центру на Красній площі , а також спортивні зали у школах спальних мікрорайонів Чернігова. До вересня потрібно вакцинувати 160 тисяч осіб у місті, – таку планку для медиків ставить Владислав Атрошенко. А для цього необхідно робити до 4 тисяч щеплень щодня.

Як повідомив Владислав Кухар, за показниками щеплення серед регіонів, Чернігівщина на 5 місці в Україні, а Чернігів в лідерах.