Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові оновили Пантеон Героїв Сіверського краю

Featured Video Play Icon

Оновлений “Пантеон Героїв Сіверського краю” відкрили в холі адміністративної будівлі обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. На урочистості зібрався особовий склад центру, батьки загиблих воїнів, представники духовенства, громадських організацій, які опікуються родинами полеглих Героїв.

Коли п’ять років тому в Чернігові відкривали “Пантеон Героїв Сіверського краю”, сподівалися, що війна скоро закінчиться. Але вона триває й досі, Україна продовжує втрачати своїх синів. На стендах вже не вистачало місця для нових фото полеглих Героїв. І це не лише військовослужбовці ЗСУ.

90% особового складу обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки – учасники бойових дій в АТО/ ООС. Сьогодні вони працюють з призовниками. Для них патріотичне виховання – не просто слова. Як і для батьків загиблих Героїв.

Експозиція містить у собі фотокартки з PR-кодом. Ініціативна група військкомату зібрала і завантажила в інтернет різноманітну інформацію та відеосюжети про загиблих земляків.

В ході російсько-української війни загинуло 194 мешканця Чернігівщини. 29 серпня в Україні відзначатимуть День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.