НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові облаштували 41 кілометр велодоріжок

Featured Video Play Icon

Чернігів стає все більш комфортним для велосипедистів. Під час ремонтів вулиць і тротуарів у місті застосовують комплексний підхід, плануючи пішохідну зону, дбають і про велодоріжки. Та чи знають чернігівці чому одна смуга сірого, інша червоного кольору.

Деякі містяни через особисту необачність не помічають червону смугу на тротуарі. Мовляв тенденція облаштування доріг ділянками для велосипедистів у Чернігові розпочалася не так давно.

Подібна неуважність може коштувати сміливцям здоров’я і це не лише синці та подряпини. Адже як велосипеди бувають різних розмірів, так і їхня швидкість на таких доріжках може бути не маленькою.

Велодоріжки бувають різних типів, як окремі, так і суміжні з тротуаром. Окрім таких ділянок можна ще спостерігати велосипедні смуги. Саме на них часто можна зустріти припарковані автівки.

Згідно кодексу України про адміністративні правопорушення, водій автомобіля, який зупинився у невстановленому місці, повинен сплатити штраф від 15-ти до 20-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Наразі у Чернігові вже облаштовано 41 кілометр велосипедних доріжок.