ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові готуються до наступного опалювального сезону

Featured Video Play Icon

Підготовка до наступного опалювального сезону у Чернігові вже розпочалась. Цю тему обговорювали у вівторок на щотижневій ранковій нараді у муніципалітеті, яку представники «Технови» вчергове проігнорували.

-Треба готувати комплекс. Відповідні акти підписані на сьогоднішній день. Будуть проводитися гідравлічні випробування теплових мереж, а потім ремонт, – повідомив Віктор Геращенко, заступник Чернігівського міського голови.

Гідравлічні випробування проводить «Облтеплокомуненерго». В свою чергу фірма «Технова», яка орендує Чернігівську ТЕЦ, попри  неодноразові публічні заяви про те, що вважає договір оренди припиненим з 31 березня 2023 року, днями також повідомила, що проводитиме гідравлічні випробування в період з 23 до 24 травня. 

Такі роботи здійснюються під тиском, вищим від робочого, аби виявити слабкі місця у трубах. «ОТКЕ» проводить їх на мережах, які наразі не задіяні у процесі постачання гарячої води споживачам, і тільки у випадку аварій відключає її. А от абоненти ТЕЦ наразі перебувають без гарячого водопостачання.

-Ми звернулися до правоохоронних органів – ДБР та інших – з проханням втрутитися у ситуацію і привести до тями орендаря. Бо не подається гаряча вода, і ми вважаємо, що це невиконання своїх зобов’язань. Ліміти є, ціна є. Я звернувся з листами, і поки що єдина реакція – мене викликали на допит для додаткових пояснень. Думаю, це у них процедура така, і вони когось будуть ще крім мене викликати, бажано когось з «Технови» що привести їх до тями в плані гарячої води, – зазначив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Чинний договір оренди ТЕЦ спливає 20-го серпня. У міській раді наполягають на проведенні державного аудиту перед передачею цілісномайнового комплексу Чернігівської ТЕЦ у власність міста.