Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові демонтують ще 53 рекламні вивіски

Featured Video Play Icon

Чернігів крок за кроком наближається до європейських стандартів. У центральній частині міста тривають роботи з упорядкування фасадів будинків. 20 жовтня на засіданні виконавчого комітету міської ради погодили демонтаж ще 53-х рекламних вивісок, які не відповідають вимогам правил благоустрою. Рік давався підприємцям аби вони їх прибрали. Ще 4 дні після рішення виконкому про демонтаж власники можуть зробити це самостійно. Якщо ж цього не зроблять, вивіски зніматимуть представники КП «Муніципальна варта».

З метою збереження унікальності архітектури і привабливості міста минулої осені була затверджена Концепція оформлення зовнішніх фасадів будинків, яка пройшла громадське обговорення і регуляторну процедуру.

«Ми почали так активно в вересні до Дня міста, а зараз, на моє враження, повільніше пішло, є такі адреси, як на площі, вулиці Шевченка. Там декілька місць, які потрібно закінчити. І зовсім інший буде мати вигляд центральна частина, коли ми цю роботу доведемо до фіналу, тому я і до підприємців звертаюся, з розумінням ставитися і продовжувати заміну, це ж не демонтаж повністю. Бо вони знімають жахливі вивіски і вішають скромні, об’ємні, ті які пропонує їм управління архітектури. Відповідно, я думаю, що кілька тижнів і ми маємо цю роботу завершити», – сказав секретар Чернігівської міськради Олександр Ломако.

Наразі приводять до ладу вулиці Серьожнікова, П’ятницьку, Мстиславську, проспекти Миру та Перемоги.

За останні півтора місяця рішення про заміну вивісок у Чернігові винесли за 220 адресами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові на 3 дні перекриють дорогу від «Танку» до вул. Музичної