НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові активно ремонтують багатоповерхівки, що постраждали від обстрілів

Featured Video Play Icon

У Чернігові відновлюють багатоповерхівки, що постраждали від російських обстрілів. Будівельні матеріали, придбані за кошти з міського бюджету, вже приїхали до нашого міста.

Днями працівники КП “Новозаводське” полагодили пошкоджений дах в одному з будинків на вулиці Мазепи. На початку березня неподалік впали російські ракети. Вибухова хвиля вибила тут багато шибок та пошкодила шиферну покрівлю.

Більшість мешканців цього будинку виїхали з Чернігова після того обстрілу, але зараз поступово повертаються додому.

Комунальники полагодили дах також на одному з будинків на вулиці Івана Богуна, який знаходиться поруч з епіцентром російського авіаудару по вулиці Чорновола, який відбувся 3 березня.

Окрім інших робіт, комунальники лагодять пошкоджені димарі, вкривають руберойдом дахи, вставляють вибиті вікна та шибки в під’їздах тощо. Щодня від КП “Новозаводське” працюють 3 бригади, їм допомагають 2 бригади з Хмельницького.

Ремонт чернігівських багатоповерхівок спрямований в томучислі і на підготовку їх до опалювального сезону – окрім покрівель та вікон комунальники ремонтують і внутрішньобудинкові мережі. Міська рада виділила на це 30 мільйонів гривень, з них 9 мільйонів спрямували саме на КП “Новозаводське”.

За кошти міського бюджету ремонтують виключно місця загального користування – покрівлі, вікна в під’їздах тощо. Ремонт окремих квартир, як і приватних будинків, зобов’язалася взяти на себе держава. Загалом у Чернігові від російських обстрілів постраждали 692 багатоповерхівки, з них 104 – отримали пряме влучання, пошкоджено близько 10 тисяч квартир.