Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігова з’явиться ще один міжнародний партнер

Featured Video Play Icon

Про встановлення партнерських стосунків з фінським містом Лаппеенранта йшлося під час 26-ї позачергової сесії Чернігівської міської ради. Депутати підтвердили наміри про встановлення партнерства між містами, ухваливши відповідне рішення. У своєму відеозверненні до чернігівців мер Кіммо Ярва передав вітання від нового міста-побратима.

Ми раді розпочати наше партнерство і розширювати співпрацю в економіці, науковій, технічній та культурній галузях у прийдешні роки. Як для кліматичної столиці Фінляндії, для нас важливими є природоохоронна діяльність, освіта і туризм. Ми з нетерпінням чекаємо нашої співпраці з вами, наші нові друзі. У ці часи викликів ми працюватимемо разом задля кращого майбутнього. Надсилаємо вам теплі різдвяні вітання і бажаємо мирного Нового року, – зазначив міський голова м.Лаппеенранта (Фінляндія) Кіммо Ярва.

Попередньо Владислав Атрошенко провів перемовини з мером Кіммо Ярва. Вони обговорили майбутню співпрацю між містами та процедуру підписання Угоди.

Фінляндія – дуже цікава самобутня країна. Дуже цікаві там деякі правила, дуже корисними для нас будуть щодо місцевого самоврядування, щодо організації громадського простору, взагалі – це цікава країна Мужніх вільних людей, – підкреслив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Фіни з свого боку також провели засідання, на якому підтвердили готовність до співпраці. Угоду про партнерство підпишуть на початку наступного року.